Вы здесь

Ministerul Sănătății implementează Planul de acțiuni pentru guvernarea deschisă

Planul de acțiuni pentru guvernare deschisă pe anii 2012-2013 include activități prin care Ministerul Sănătății urmează să aplice reforma de modernizare tehnologică a guvernării ( e-Transformare). Între acestea se numără dezvoltarea unei platforme noi pentru paginile web ale instituțiilor medicale, utilizarea obligatorie de către instituții a adreselor electronice oficiale în comunicarea internă și externă, eficientizarea procesului de consultări publice în domeniu și deschiderea datelor guvernamentale cu caracter public.

Toate acțiunile sunt conforme Hotărârii guvernului nr.710 “cu privire la aprobarea programului strategic de modernizare tehnologică a guvernării”, hotărârii Guvernului nr.195 “ cu privire la aprobarea planului de Acțiuni pentru o Guvernare Deschisă pe anii 2012-2013 și inițiativei “Acces liber la datele guvernamentale cu caracter public”.

Coordonarea Planului de acțiuni pentru guvernare deschisă este realizată de serviciul e-Transformare al Ministerului Sănătății.

Conform Planului de acțiuni pentru o guvernare deschisă, Ministerul Sănătății a publicat și catalogul datelor guvernamentale cu caracter public care urmează să fie deschise. Lista completă a acestora o găsiți în Ordinul nr. 677 din 02.07.2012, http://www.ms.gov.md/public/legal/ordinele/

Categorie: