Вы здесь

Centrul de Guvernare Electronică susține idei de aplicații

Centrul de Guvernare Electronică va sprijini realizarea a patru aplicații electronice prezentate în cadrul concursului inovațiilor deschise “e-Aplicații pentru Moldova”, desfășurat în perioada 18-20 mai la Chișinău. Cele patru proiecte sunt: „Social Tools”, „Open Med”, „MoldBizPedia” și “e-Ticketing”.

Peste 15 echipe au prezentat la concurs idei de aplicații /prototipuri pentru web și  mobil, care au menirea sa contribuie la rezolvarea problemelor sociale și să încurajeze inovațiile.

Scopul competiției „e-Aplicații pentru Moldova” a fost promovarea datelor deschise în formate lizibile, pe platforme online prietenoase, cu impact social. Evenimentul a adunat la un loc dezvoltatori IT, reprezentanți ai sectorului public și ai societății civile în vederea formării unui mediu în care comunitatea să poată utiliza eficient datele deschise.

“e-Aplicații pentru Moldova” este primul concurs de acest gen, organizat în Republica Moldova. La acesta au participat peste 100 de dezvoltatori. Competiția a avut loc cu suportul Centrului de Training „CMB”, Asociației Dezvoltatorilor IT și FusionWorks și sponsorizare de la Centrul de Guvernare Electronică, Banca Mondială,companiile MoldcellEndavaPapirus Market și hotelul Codru.


Categorie: