Вы здесь

Acum ai acces gratuit și nelimitat la datele cu caracter public

Vreai să știi câți elevi învață în țara ta, care e emisia de poluare din sectorul unde locuiești sau câți bani sunt cheltuiți anual din bugetul de stat? Dar ce zici să utilizezi aceste date pentru un referat de nota 10, teza ta de licență/master sau chiar un proiect de miloane …. de idei și perspective? Începând cu 2 august 2012, cetățenii Republicii Moldova au posibilitatea de a distribui informații și date publice, de a crea informații derivate și de a reutiliza în moduri acceptate de legislația națională informația cu caracter public prezentată pe portalul date.gov.md.

Portalul http://data.gov.md/ servește drept punct de acces unic la informații și date publice structurate, iar toată informația și datele publicate pe această platformă este oferită gratuit și cu respectare legislației în vigoare. Toate aceste detalii sunt menționate în condițiile de utilizare a informației plasate pe portal.

Tu, în calitate de cetățean poți să copii, publici și retransmite informații și date, le poți difuza și distribui, adapta, multiplica și prelucra, inclusiv exploata informații și date în scopuri comerciale, spre exemplu prin combinarea acestora cu alte informații și date sau prin includerea acestora în propriul produs sau aplicație. Totuși, nu trebuie să uiți să indici sursa documentului (menționând hyperlink-ul/uri, URL) și, să nu denaturezi sensul sau mesajul inițial al documentului.

Categorie: