Eşti aici

WTIS 2014

Centrul de Guvernare Electronică va fi prezent la cel de-al 12-lea Simpozion Mondial al Indicatorilor ITC/Telecomunicații (WTIS) care se desfășoară la Tbilisi, Georgia în perioada 24 - 26 noiembrie 2014.

WTIS-2014 reunește miniștrii TIC, directori de autorități de reglementare naționale de telecomunicații/TIC și oficii naționale de statistică, conducători de organizații internaționale, directori executivi de companii din sectorul privat, și experți statistici din întreaga lume. Centrul de Guvernare Electronică va fi reprezentat la eveniment de către Livia Țurcanu, Product Platform Consultant, care va susține o prezentare în cadrul panelului “Data quality, big data, open data”.

Raportul pilot UIT “Raportul pentru măsurarea Societății Informaționale 2014” va fi lansat în cadrul WTIS. Raportul include cel mai recent Index de Dezvoltarea TIC (IDI), un instrument de analiză care monitorizează evoluția societății informaționale la nivel mondial. Cel mai recent IDI surprinde nivelul de evoluții în domeniul TIC din 166 de economii din lume, prezintă clasamente pe țări și compară progresele realizate în ultimii doi ani. IDI se bazează pe date naționale oficiale și este singurul indice TIC care acoperă un număr atât de mare de economii, atât din regiuni dezvoltate cât și din cele în curs de dezvoltare.

WTIS-2014 începe cu o zi de mese rotunde la nivel înalt, care va aborda o serie de probleme legate de politică și măsurare în domeniul TIC, inclusiv agenda post 2015 de dezvoltare și prioritățile viitoare pentru TIC pentru politica de dezvoltare (ICT4D), utilizarea datelor mari (big data) pentru dezvoltarea și măsurarea concurenței, reglementarea și accesibilitatea serviciilor TIC.

Celelalte sesiuni ale WTIS-2014 vor include o discuție privind calitatea datelor din statisticile TIC, cu o aplecare spre politicile de date deschise, și progresele înregistrate în activitatea desfășurată de Parteneriatul în Măsurarea TIC pentru Dezvoltare. Rezultatele activității Grupului de Experți în Indicatoare de Telecomunicatii/TIC (EGTI) și Grupul de Experți privind Indicatorii pe Gospodărie (EGH) vor fi prezentate spre adoptare de către WTIS-2014.

WTIS, deschis tuturor membrilor ITU, se adresează în primul rând responsabililor pentru statisticile TIC în ministerele de resort, agenții de reglementare, companii de telecomunicații și de institute naționale de statistică. Experții interesați de subiectul măsurătorilor societății informaționale sunt, de asemenea, așteptați să participle la Simpozion. WTIS este organizat de Biroul de Dezvoltare a Telecomunicațiilor (BDT) a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) și este găzduit de Guvernul Georgiei. WTIS, organizat anual, este principalul forum global pentru analizarea statisticilor TIC internaționale și măsurarea societății informaționale.

Agenda completă a evenimentului este disponibilă aici.

Categorie: