Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

A fost lansat portalul Open Data al Uniunii Europene

Proiectul UE al datelor deschise a fost inițiat în 2012, iar de atunci s-au colectat date din 34 de țări europene. Recent a fost lansată platforma oficială a datelor deschise care include peste 240.000 de seturi de date, împărțite în 13 categorii, inclusiv agricultură, transport, știință, justiție și sănătate. Potrivit unui studiu efectuat de echipa europeană, piața de date deschise va crește cu 36,9%, până în anul 2020.

Singapore și Guvernul britanic au devenit parteneri pentru a partaja seturi de date cu cetățenii

Dezvoltatorii vor putea să se înregistreze pentru a avea acces la date din sectoarele publice și private din ambele țări. Scopul este de a inspira conceptul de startup în Marea Britanie și Singapore, ulterior pentru a dezvolta noi servicii utilizând datele deschise. Primele seturi de date vor fi disponibile la sfârșitul lunii ianuarie 2016.

Toate portalurile open data pe o singură hartă

OpenDataSoft a identificat mai mult de 1600 de portaluri de date deschise la nivel mondial, pentru a face datele deschise mai ușor de găsit și de accesat. După colectarea întregii liste a datelor deschise din întreaga lume, datele au fost selectate, organizate și clasificate.

Datele deschise sunt utile atunci când vrei să prinzi la timp autobuzul

O companie de transport public din Marea Britanie publică date deschise cu privire la orar, locația unde se află în acel moment autobuzul, costurile călătoriei, dar și câte locuri libere au rămas. Inițiativa companiei este lăudabilă în rândul călătorilor.

Categorie: