Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Cum pot Datele Deschise îmbunătăți sistemul medical?

Datele deschise sunt date puse la dispoziție de organizații, întreprinderi și persoane fizice, pentru ca oricine să le poată accesa, utiliza și cota. Este un element cheie al noii infrastructuri de date care contribuie la îmbunatățirea vieții de zi cu zi ale oamenilor, dar și de a rezolva problemele de mediu și a stimula creșterea economică. În ultimii ani, companiile farmaceutice și autoritățile de reglementare au ajuns sub o presiune tot mai mare pentru a permite un acces mai larg la informații din studiile clinice. Specialiștii spun că Datele Deschise vor îmbunătăți sistemul medical.

Discursul secretarului de mediu din Marea Britanie cu privire la viitorul produselor alimentare și fermelor

Elizabeth Truss își prezintă viziunea pentru rolul Datelor Deschise în domeniul agriculturii și a mediului natural: "Imaginați-vă ce am putea realiza dacă am putea valorifica acest potențial în produsele alimentare sau în mediu natural. Cred că potențialul de îmbunătățire a vieții va crește, la fel și domeniul economiei, dar și va fi îmbunătățit mediul nostru."

Pot Datele Deschide să lupte cu corupția?

Corupția rămâne a fi o problemă actuală la nivel mondial. Marile cazuri de corupție din istorie rămân a fi nerezolvate. Valoarea totală a mitelor încă rămâne să fie stabilită, dar estimările sugerează că ar putea intra în sute de milioane de dolari, bani spălați pe parcursul mai multor decenii.

Strategii pentru Date Deschise pentru orașe

Orașele au oportunitatea de a stimula creșterea economică prin deschiderea sursele importante de date pentru inovatori. Pentru a deveni adevărate "orașe în timp real", autoritățile acestora trebuie să facă mult mai mult decât să publice informațiile.

Categorie: