Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

UNESCO publică portalul datelor deschise

UNESCO a lansat un nou portal interactiv de date deschise, cu urmărire interactivă a proiectelor din întreaga lume şi o defalcare a bugetului total. Portalul dispune de o hartă interactivă cu toate proiectele globale şi oferă informaţii bugetare cu privire la toate proiectele. De asemenea, portalul arată datele în funcţie de regiune, sector sau temă specifică, cu informaţiile privind donatorul, statusul proiectului şi rapoartele în profunzime despre proiect. Portalul este parte a unui trend în creştere în rândul agenţiilor de ajutor de a publica site-uri interactive care afişează informaţiile financiare şi permit creşterea transparenţei.

Când open data întâlneşte open government...

Tehnologia este partea cea mai simplă a construirii unei societăţi deschise. Latura umană este mult mai dificilă. Expertul în social enterprise Kate Beecroft a moderat un panel la evenimentul Open Source Open Society care a explorat modul în care datele deschise pot duce la un stil mai deschis de guvernare.

VIDEO: Crearea impactului cu date deschise

Ross Goldenberg, co-fondator al SiteCompli, care foloseşte datele deschise pentru ajuta jucătorii din piaţa imobiliară din New York, consideră că guvernul are nevoie de instrumente similare pentru a aduce datele deschise cetăţenilor. Acesta spune că SiteCompli a făcut munca mai uşoară pentru mii de clienţi. "Capacitatea de a obţine mai multe date de la guvern, de a le face mai publice, uşor de citit şi de a le oferi constituenților într-un mod semnificativ a îmbunătăţit vieţile a mii de oameni", spune Goldenberg.

Detroit acţionează pentru deschiderea datelor

Pentru a încuraja angajamentul civic şi a creşte transparenţa, primarul Detroitului Mike Duggan a semnat ordinul executiv GO DATA care are scopul de a crea "o relaţie mai deschisă, de colaborare şi responsabilă între administraţia locală şi cetăţenii pe care îi deserveşte". Noul portal de date deschise al oraşului este primul semn al unei schimbări în politica oraşului spre a face datele şi informaţiile disponibile pentru public. Cetăţenii vor putea să acceseze rapoartele de infracţiuni, permisele de construcţii şi comerţ printre cele 75 seturi de date individuale care includ peste 60 de hărţi cu biblioteci şi parcuri. Vor exista aproximativ 400.000 de date individuale disponibile referitoare la operaţiunile din oraş. Portalul va găzdui date şi informaţii din partea a nouă agenţii participante.

NASA tech inspiră infrastructura datelor deschise pentru monitorizarea apei

Tehnologia pentru testarea purităţii apei pe Staţia Spaţială Internaţională este refăcută într-o aplicaţie simplă, low-cost, pentru evaluarea siguranţei apei aici, pe Pământ - în special în locurile în care bolile cauzate de apă sunt a doua cauză majoră de mortalitate în rândul copiilor sub cinci ani. mWater este un sistem gratuit de monitorizare a surselor de apă care utilzează tehnologia mobilă şi datele deshise pentru a simplifica munca de testare a calităţii apei şi a permite oamenilor să găsească cele mai sigure surse de apă din apropiere. Acesta combină trei tehnologii pentru a crea o abordare integrată de administrare a apelor şi canalizării: o hartă globală a surselor de apă sprijinită pe date deschise şi o bază de date scalabilă şi sigură, o aplicaţie de telefon mobil cross-platformă pentru înregistrarea surselor de apă şi raportare a rezultatelor testelor; şi kituri low-cost de încredere pentru testarea apei, conform Clayton Grassick, co-fondator şi Chief Technology Officer a mWater.

3 proiecte de lege care ar putea face 2015 un an de referință pentru datele deschise în California

În timp ce cele mai mari oraşe din America s-au angajat să facă datele publice disponibile online, câteva dintre cele mai mari state ale ţării au fost puţin mai lente în adoptarea politicilor oficiale complete privind datele deschise. California, cel mai populat stat al naţiunii, pare că va atinge un progres substanţial în acest an având în vedere că instituţiile legislative consideră trecerea mai multor proiecte de lege în perioada sesiuii curente.

Categorie: