Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Cum se calculează ROI-ul datelor deschise

Mandatul din 2013 al Casei Albe a stimulat multe agenţii din SUA să acţioneze, însă simpla deschidere a datelor pentru a îndeplini cerinţele nu înseamnă că datele vor fi utile. Pentru a sprijini managerii IT să decidă ce seturi de date merită să fie deschise, a fost creată o nouă formulă pentru a simplifica procesul.

Datele deschise şi orizontul guvernului următor

În prima zi oficială a campaniei electorale, este oportun să ne întrebăm care este viitorul datelor deschise. Vestea bună este că viitorul mişcării de deschidere a datelor guvernamentale şi din sectorul privat în beneficiul binelui comun şi pentru crearea de oportunităţi în vederea lansării unor noi business-uri pare promiţător în Marea Britanie.

Panel: Date Deschise, Acces Liber şi Educaţie Deschisă – Cheia spre deschiderea Inovaţiei?

Proprietatea intelectuală stimulează creativitatea dar în acelaşi timp încetineşte inovaţia, au suţinut speakerii la un eveniment recent pe tema inovaţiei deshise şi modele de business alternative. Masa rotundă s-a aplecat asupra diferitelor modele, precum open source şi date deschise şi a avantajelor acestora, şi la protecţia "toate drepturile rezervate".

Cum pot datele deschise să te ajute să alegi locul în care să trăieşti

Să presupunem că vrei să te muţi într-un oraş nou cu care nu eşti familiar. Ce factori ai lua în considerare în alegerea cartierului sau străzii pentru noua ta casă? În mod evident, aspecte precum preţurile locuinţelor, rata criminalităţii şi proximitatea şcolilor şi a transportului public ar juca un rol important în decizia ta. Dar ce alte lucruri pot afecta calitatea vieţii, precum locaţia grădiniţei, a doctorilor sau a supermarketurilor? Un website lansat recent, numit PlaceLive utilizează datele deschise pentru a oferi numeroase informaţii privind nivelul diferitelor locuri, până la adresele exacte pe care ar trebui să le iei în considerare.

Oraşul Grand Island lansează portalul Datelor Deschise

O nouă aplicaţie simplifică viaţa cetăţenilor din Grand Island oferind acces şi transparenţă în administrarea locală. Aplicaţia permite vizualizarea unor grafice şi diagrame uşor de înţeles privind cheltuielile guvernamentale şi informaţiile financiare. Înaintea aplicaţiei, cetăţenii trebuiau să parcurgă sute de pagini scanate pentru a găsi informaţia.

E timpul pentru Date Deschise în Asigurare

Asociația Națională a Organizațiilor de Poliție este un grup non-profit, care reprezintă și servește ofițeri de poliție, sindicate de poliție și asociații locale de poliție. Asociaţia Naţională a Comisarilor de Asigurare este un grup non-profit, care reprezintă și servește autoritățile de reglementare de asigurare din cele 50 de state, Districtul Columbia şi cinci teritorii SUA. Ambele sunt organizații private, deși membrii acestora sunt angajați publici.

Categorie: