Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Pionierii de Date Tehnologice din Africa se adună pentru a porni Revoluţia Datelor Deschise

Conduse de World Wide Web Foundation, cincizeci de organizații africane ale societății civile, susţinători ai datelor deschise și pionieri tehnologici se vor aduna pentru a face primii pași în direcția instituirii unei noi politici revoluționare și al unui cadru de investiții pentru a deschide datele guvernamentale în Africa. În urma apelului ONU pentru o revoluție de date, această coaliție de organizații va agrea următoarele măsuri concrete pentru a debloca potențialul datelor deschise pe întreg continentul, despre care experții sunt de acord că ar putea sprijini combaterea corupției, creşterea inovaţiei și îmbunătățirea serviciilor guvernamentale.

Etiopia lansează date deschise pe agricultură, bunăstare socio-economică

Etiopia, cu sprijinul Grupului Băncii Mondiale (BM), a lansat date deschise pe zona de agricultură și bunăstare socio-economică. Într-un efort continuu pentru îmbunătățirea calităţii datelor și accesibilităţii, Agenția Centrală de Statistică (CSA), a lansat miercuri datele din cadrul Sondajului Privind Situaţia Socioeconomică a Etiopiei (ESS).

Autoritățile locale apreciate ca "campioni de date deschise"

Reprezentanții Campionilor Datelor Deschise au participat la o masă rotundă pentru a discuta rolul datelor deschise în crearea "autorităților locale ale viitorului". Guvernul britanic a fost numit cel mai competent la promovarea transparenței și utilizarea tehnologiei digitale de către World Wide Web Foundation pentru datele deschise.

Open Data Spotlight pentru cercetători

Digital Science a găzduit recent primul dintr-o serie de evenimente Spotlight Open Data. Scopul Digital Science este să ajute cercetătorii să lucreze în cel mai eficient mod posibil, să depășească nenumaratele provocările cu care se confruntă şi să maximizeze valoarea eforturilor lor. Ca parte a eforturilor de informare, Digital Science a anunțat recent noua serie de evenimente pentru comunitate Spotlight, abordând o parte din temele sensibile din experienţa cercetătorilor și modalitățile în care pot fi rezolvate. La 26 februarie, seria de evenimente a fost lansată cu primul eveniment, "Date Deschise pentru Cercetători: Obstacolele și Oportunitățile", explorând datele deschise din perspectiva "ce", "de ce" și "cum".

Conferinţa GO Open Data 2015

Un eveniment de interes cu privire la conferința GO Open Data 2015 va avea loc vineri/sâmbătă 1 şi 2 Mai, 2015 la Universitatea Brock din St Catharines, Ontario.

Noi sondaje dezvăluie dinamismul şi provocările afacerilor bazate pe date deschise în ţările în curs de dezvoltare

Datele Deschise pentru creșterea economică continuă să creeze buzz în toate cercurile. The Economist a dat credibilitate subiectului cu discuţia referitoare la un "noua mină de aur". Raportul Shakespeare a fost printre primele care a atras atenția cu privire la numeroasele posibilități ale datelor deschise. Mai mult, guvernele din întreaga lume par acum să insereze în mod curent creșterea economică în recomandările lor politice cu privire la datele deschise - iar lista este lungă și în creştere.

Categorie: