Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Socrata lansează platforma Open Data TV (ODTV)

Socrata, liderul global în soluţii bazate pe cloud pentru date deschise şi guvern bazat pe date, a anunţat lansarea Open Data TV (ODTV), o reţea video inovativă care va prezenta munca valoroasă şi oamenii remarcabili care sprijină revoluţia globală spre un guvern bazat pe date, care se simte deja în oraşe, localități, județe, provincii și țări din întreaga lume.

Date Deschise, Colaborare şi Fuziune

Având în vedere că guvernul şi sectorul privat sunt fundamental diferite, de ce ar trebui ambele sectoare să aibă aceaşi abordare pentru deschiderea datelor? Runge, un membru al consiliului de administrare la Socrata speră să automatizeze procesul de date pentru guvern. "Mediul guvernului digital de astăzi este într-adevăr definit de Web şi de interfaţa pe care guvernele încearcă să o folosească pentru a crea o experiență pentru constituenți", a declarat Bob Runge.

Modelul 3D al oraşului Berlin este disponibil ca date deschise

Berlin joacă un rol decisiv în Europa în economia digitală şi, începând de azi, un model 3D al capitalei Germaniei este disponibil publicului ca Date Deschise. Până acum utilizatorii de pe internet au avut oportunitatea să exploreze oraşul Berlin online folosind modelul realist al Business Location Center - acum pot utiliza şi datele. Fie că e vorba de oameni de ştiinţă, dezvoltatori de jocuri, urbanişti, arhitecţi sau designeri, modelul la scară largă al Berlinului este disponibil pentru descărcare gratuită.

Oraşele inteligente şi startup-urile bazate pe IoT au nevoie de date deschise pentru a se dezvolta

Datele deschise schimbă societatea şi sprijină dezvoltarea oraşelor inteligente şi a startup-urilor bazate pe Internet of Things, a declarat directorul executiv al Institutului Datelor Deschise (ODI). Vorbind la Cloud Expo 2015, Gavin Starks a subliniat importanţa datelor deschise într-o lume în care informaţia digitală curge din ce în ce mai mult din diferite dispozitive şi surse. "Datele Deschise nu schimbă doar mediul nostru de business, ci reflectă o schimbare culturală fundamentală pentru o societatea deschisă", a spus acesta. "Acestea sunt schimbări fundamentale în modul în care ne comportăm, nu doar în tehnologie."

Montreal plănuieşte să schimbe regulile pentru a deschide date

Montreal doreşte să schimbe regulile şi reglemenările pentru a deschide mai multe dintre datele oraşului, spune vice-preşedintele consiliului administrativ al Montreal. Harout Chitilian susţine că deschiderea datelor este o prioritate pentru oraş, aşa cum a fost subliniat în planul "Smart City" de 23 de milioane de dolari — şi spune că plănuieşte să "înlăture orice obstacol" pentru a reuşi.

Categorie: