Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Date deschise: Cum au fost salvate bananele din Uganda de la ofilire de telefoanele mobile

Pe măsură ce boala amenința culturile din întreaga țară, o inițiativă a Guvernului Ugandei și Unicef a reuşit să comunice rapid pentru a opri amenințarea - demonstrând modul în care datele deschise pot influența dezvoltarea.

Un nou raport dezvăluie modul în care datele deschise îmbunătățesc implicarea cetățenilor în Nigeria

A fost publicat un white paper al Institutului de Date Deschise, explorând modul în care liderii mondiali pot utiliza şi promova datele deschise pentru a face față provocărilor globale post-2015: ”Sprijinirea dezvoltării durabile cu date deschise”. Raportul prezintă 12 exemple din întreaga lume. Unul dintre acestea vorbește despre cum datele deschise au îmbunătățit implicarea cetățenilor în Nigeria.

Aplicația de date deschise vizualizeză bugetul Statelor Unite pentru 2016

Care este cel mai bun mod de a descifra bugetul naţional de 4 trilioane de dolari? Pentru compania de date deschise Socrata, cea mai bună variantă este o aplicație care prezintă bugetul președintelui Statelor Unite în grafice interactive și diagrame pentru cetățeni.

Explorează cele 12,000 de parcuri din California cu datele deschise

O aplicație recent lansată utilizează Instagram și Twitter pentru a arăta utilizatorilor mai tineri că prietenii lor se distreză în parcurile Californiei. Sistemul extensiv de parcuri de stat din California oferă o garanție că toți cetățenii statului, nu doar elita, vor avea acces constant la bogățiile naturale ale statului – munți, plaje, deșerturi, păduri.

Spectrul întreg al datelor deschise

Susținătorii transparenţei şi a guvernului deschis au avut succes în a convinge guvernele din întreaga lume să împărtășească o parte din date cu societatea. Însă există în continuare o mulțime de informații civice importante care nu sunt colectate sau menținute de către guverne. Trebuie să suplimentăm datele deschise alte guvernelor cu date de la alte entităţi pentru a asigura în mod gratuit guvernelor și cercetătorilor o înţelegere completă a realităţii.

Categorie: