Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Inovații Civice: Viitorul este deschis

Datele deschise sunt baza peste care este construită tehnologia civică - nu doar pentru că este una dintre cele mai importante materii prime utilizate pentru dezvoltarea de aplicații civice, ci și pentru că reprezintă disponibilitatea guvernului de a colabora. Guvernele care adoptă datele deschise transmit un semnal puternic comunității că sunt interesate de noi idei și deschise pentru a stabili parteneriate cu noi aliați.

Baza de Date a NASA Informațiile Științelor Fizice deschisă publicului

Științele Deschise “aduc împreună comunitatea de cercetători pentru o serie de experimente care vor fi realizate și analizate, valorificând sistemele de analiză de conținut modern în viață și în științele fizice”, a declarat Marshall Porterfield, Director Space Life and Physical Sciences la sediul NASA din Washington. “Datele rezultate din seria de experimente vor fi apoi utilizate pentru a crea biblioteci informatice experimentale, care vor sprijini mai multe investigații și cercetări derivate finanțate ISS. Aceasta va face ca oportunitățile de cercetare cu un singur PI (Principal Investigator) să devină oportunități de cercetare cu PI multiplu acum și în viitor”.

Serviciul de Date al Marii Britanii lansează un nou Blog de Impact

Marea Britanie anunță lansarea blogului serviciilor de date al UK: The Data Impact Blog, care reprezintă un hub pentru academicieni, comunități, factori de decizie, guvern și oricine este interesat de maximizarea impactului datelor sociale, economice și demografice în cercetare și politică.

Cele 7 companii cele mai bogate în date?

Unele companii înțeleg cu adevărat datele mari (big data). Nu doar că înțeleg că volumul contează - ele realizează că e nevoie să înțelegi ce să faci cu datele. Iată o listă de șapte companii lider în ceea ce privește cea mai optimă utilizare a datelor pentru a atinge în mod strategic obiective de business: General Electric, IBM, Amazon, Facebook, Google, Cloudera, Kaggle.

Categorie: