Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Sunt Statele Unite națiunea cu cele mai multe Date Deschise?

Un studiu amplu, organizat de inventatorul web-ului, a realizat un top al statelor din jurul lumii din perspectiva deschiderii datelor guvernamentale pentru cetățeni. Sunt Statele Unite primele în listă? Ei bine, aproape. SUA se află pe locul secund, imediat după Marea Britanie în lista realizată de Sir Tim Berners-Lee și World Wide Web Foundation.

Cape Town lansează portalul de date deschise

Noul portal de date deschise al Cape Town își propune să sporească transparența și responsabilizarea, precum și să îmbunătățească competitivitatea economiei din Cape Town, a anunțat primarul Patricia de Lille la lansarea portalului. Portalul datelor deschise, care face datele din sectorul public disponibile pentru public gratuit și în formate utilizabile, este "un alt pas îndrăzneț pentru crearea unui mediu favorabil, care va atrage investiții care generează creștere economică și crearea de locuri de muncă", a spus De Lille.

Planul de 'Oraș inteligent' ('Smart city') include Internetul, participarea cetățenilor, date deschise

Montreal vrea să devină unul dintre cele mai inteligente orașe din lume, și va începe prin a oferi publicului Internet gratuit, încurajând implicarea cetățenilor și îmbunătățirea serviciilor pe web. Harout Chitilian, vice-președinte al comitetului executiv al orașului, a dezvăluit cinci obiective principale: mobilitate urbană, servicii digitale, mediu de viață, transparență, dezvoltare economică.

Startup-ul OpenGov face din transparența guvernamentală un business

OpenGov încearcă să capitalizeze pe baza presiunii tot mai mari privind transparența financiară, în același timp cu o mișcare federală a datelor deschise, care încurajeză guvernele să împărtășească mai multe informații cu publicul.

Cum sprijină politicile de date deschise startup-urile

Guvernele care fac datele disponibile online se bucură de un beneficiu neașteptat, spune avocatul din Miami Justin Wales: creșterea talentului local în zona tech. "Prin permiterea seturilor de date să rămână deschise, gratuite și lizibile, oferi practic dezvoltatorilor locali un instrument pentru a face comunitatea un loc mai bun", a declarat Wales, avocat al Carlton Fields Jorden Burt.

Categorie: