Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Regele Datelor Deschise din New York spune că orașul "poate reuși mai mult", într-o discuție TEDx

Datele Deschise ale orașului New York au fost apreciate ca un mare pas înainte, pe bună dreptate. Nu multe orașe se apropie de NYC din punctul acesta de vedere. Câteva click-uri vor pune la dispoziție documente unde utilizatorii pot găsi orice informații, de la notele primite de restaurante în urma inspecției la ratele de frecventare a școlii sau date privind infestările cu rozătoare.

Progresul Datelor Deschise este lent, avertizează Web Foundation

Datele deschise accesibile despre cheltuielile și serviciile guvernamentale rămân un obiectiv iluzoriu în cea mai mare parte a lumii, arată un studiu în 86 de țări realizat de Fundația World Wide Web. A doua ediție a Barometrului Datelor Deschise arată că mai putin de 8 procente dintre țările care au luat parte la studiu publică seturi de date privind aspecte precum bugetele guvernamentale, cheltuieli și contracte, precum și cu privire la dreptul de proprietate asupra societăților, în formate procesabile și sub licențe de re-utilizare.

Cum a rezolvat Chicago dilema Datelor Deschise

Un articol recent descrie modul în care Chicago a simplificat eliberarea și actualizarea datelor deschise prin construirea unei Kit OpenData ETL Utility. Înainte de realizarea kit-ului, procesul era oneros. Seturile de date deschise necesitau actualizări manuale realizate în mare parte cu un cod personalizat Java.

Cum ar putea schimba datele deschise și guvernarea bazată pe date democrația în Franța și peste hotare

În septembrie anul trecut, guvernul francez l-a numit pe Henri Verdier ca primul “Chief Data Officer”. La patru luni de la numirea sa, studentul LSE Marine Gossa privește înapoi la dezbaterile pe care noua funcție a lui Verdier le-au stârnit în Franța și ce ar putea însemna un Chief Data Officer pentru democrația franceză.

Categorie: