Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Indexul Global al Datelor Deschise: Doar 11% dintre seturile de date esențiale sunt deschise

Indexul Global al Datelor Deschise încearcă să profite de explozia de portaluri de date guvernamentale deschise, care au crescut de la doar câteva în urmă cu trei ani la aproape 400 în întreaga lume. Open Knowledge a studiat zece seturi de date cheie care au impact asupra tranparenței, responsabilității și asupra celor mai importante servicii pentru cetățeni.

Explorează și creează cu Datele Deschise

În ultimii trei ani, Global Hunger Index (GHI), un instrument dezvoltat pentru a măsura și urmări eficient problema înfometării pe regiuni și țări, a fost publicat ca Linked Open Data (LOD). GHI scoate în evidență succesele și eșecurile în reducerea foametei și oferă perspective asupra motivelor înfometării, precum și insecurității alimentare și de nutriție.

Ce urmează pentru Datele Deschise?

De când Casa Albă a emis politica de date deschise în mai 2013, agențiile federale si guvernele de stat și locale se străduiesc să facă informațiile mai disponibile. Rezultatele din acest an sunt mixte, astfel încât Institutul Brookings se întreabă dacă inițiativa este utilă sau doar un depozit de date.

Discutând despre Inițiativa de Date Deschise a Indiei: încotro?

Mai mult de 200 de oficiali de stat și federali la nivel înalt din India s-au adunat pe data de 11 decembrie la New Delhi, pentru Conferința Open API și Date Deschise Naționale. Conferința este organizată de către Departamentul de Electronică și Tehnologia Informației (DeitY), din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în Guvernul Indiei și Centrul Național de Informatică (NIC).

Un startup vrea să construiască o platformă de tranzacționare pentru date colectate de senzori

Un startup din Las Vegas încearcă să capitalizeze o oportunitate foarte dificilă, și potențial foarte profitabilă adusă de Internetul lucrurilor (Internet of things). Compania, numită Terbine, vrea să devină un broker de date pentru lumea dispozitivelor conectate prin construirea unei platforme unde companiile pot cumpăra, vinde și partaja datele colectate de senzorii lor.

Categorie: