Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Startup-ul de Date Deschise Socrata aduce $30M pentru a face datele guvernamentale mai accesibile

Socrata, un startup care lucrează pentru a face datele guvernamentale mai accesibile pentru companii si servicii, a strâns 30 milioane de dolari în cadrul unei noi finanțări. Deși Socrata menționează mai multe produse pe site-ul său, este axat în principal pe sprijinirea creării unui cadru pentru date guvernament\le și companii precum și dezvoltatori prin interfețe de programare a aplicațiilor (API), aplicații și portaluri de date online. Scopul este de a spori transparența guvernului și implicarea cetățenilor prin scoateera la suprafață a datelor guvernamentale.

Ce își dorește cu adevărat mediul de business de la Datele Deschise?

Întreprinderile ar prefera ca datele externe să fie publicate sub o licență cu adevărat deschisă. Datele sunt gratuite pentru uz comercial, fără nicio restricție în afară de a fi împărtășite în același format sau să fie atribuie editorului. Cu toate acestea, dacă mediul de afaceri dezvoltă noi produse și servicii, sau se bazează pe date ca surse de informare pentru construirea strategiei, o serie de caracteristici, altele decât deschiderea, devin critice în determinarea succesului.

În Mexic, guvernul deschis include justiția socială, libertatea presei și inovația

În țările cu probleme vechi de corupție, crima organizată puternică și libertatea presei în pericol, ideea de a oferi un guvern mai deschis, mai eficient prin intermediul tehnologiei nu este nici o abstracție nici o distragere a atenției; este o necesitate pentru creșterea încrederii publice, susținerea justiției, creșterea accesului la informație, precum și asigurarea investițiilor internaționale. Președinția coordonatorului de strategie digitală națională a Mexic, Alejandra Lagunes, vorbește despre planul țării pentru guvernare deschisă și inovație digitală.

Open Data Hackathon, 12-14 decembrie, Brașov, Colina Universității Transilvania din Brașov

Coaliția pentru date deschise organizează la Brașov primul maraton de programare cu date deschise, puse la dispoziție de instituțiile publice, de Primăria Brașov și de platforma guvernamentală data.gov.ro. Coaliția pentru date deschise este o platformă care reunește 20 de organizații non-guvernamentale și cetățeni care promovează utilizarea datelor deschise în România.

Categorie: