Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

UE angajează 14,4 milioane euro pentru a sprijini datele deschise în întreaga Europa

Uniunea Europeană s-a angajat să investească 14.4 m € (£11m) în date deschise cu proiecte și instituții conduse de Institutul de Date Deschise (ODI), Universitatea Southampton, Universitatea Open și Telefonica. Finanțarea este cea mai mare investiție făcută în datele deschise de când acestea au luat amploare globală și vor fi folosite pentru a finanța trei sisteme diferite, acoperind start-upurile, cercetările în domeniul datelor deschise și o nouă academie de formare pentru știința de date.

Sursele Deschise și Guvernul Deschis – Provocările care ne așteaptă

În 2014 nu vorbim doar de utilizarea tehnologiei într-un mod inteligent pentru a îmbunătății procesele guvernamentale și livrarea serviciilor, ci vorbim despre guverne care văd tehnologia ca parte a soluției pentru deschiderea procesului de elaborare a politicilor și responsabilizare față de cetățeni. Vorbim despre deschiderea Guvernului prin mai multă transparență, mai multă responsabilitate, mai multă participativitate și folosirea tehnologiei pentru a o facilita.

Deblocarea beneficiilor Datelor Deschise

Tehnologia digitală deschide noi posibilități de cercetare. Un cercetător poate testa o nouă ipoteză relativ repede față de un set pre-existent de date deschise de cercetare digitală de mărime considerabilă, provenind de la o gamă întreagă de diferite experimente anterioare, în care el sau ea a avut nici o implicare directă, dar care pot fi repropuse la scară largă.

Cum modelează opinia publică Datele Deschise în Washington DC

Oficialii districtului doresc să folosească feedback-ul public pentru a modela în mod proactiv planuri guvernamentale deschise și pentru a îmbunătăți eforturile actuale. Un grup consultativ de 15 membrii care a fost lansat la sfârșitul lunii Octombrie va juca un rol important în promovarea participării publice în procesul de guvernare deschisă, asigurând că vor fi publicate mai multe seturi de date în timp ce vor fi protejate cele care au restricții de partajare.

Categorie: