Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Măsurarea valorii Datelor Deschise

Un obiectiv major al programelor de date deschise este creșterea transparenței. Deschiderea datelor reprezintă o modalitate de a oferi cetățenilor o perspectivă asupra activităților și proceselor instituțiilor publice. Datele deschise pot îmbunătăți, de asemenea, colaborarea între cetățeni și agențiile publice și pot crește nivelul de participare civică. Cu toate acestea, transparență poate fi costisitoare.

Chief Data Officer Tim Wisniewski plănuiește să facă datele deschise durabile

Orașul Philadelphia a lansat un plan strategic de date deschise, pe care CDO Tim Wisniewski îl susține ca planul orașului de a imprima datele deschise în cultura de guvern local. E un plan, a spus el, pentru a măsura eforturile de date deschise ale orașului. Este, de asemenea, un mod de a prioritiza ce date ar trebui deschise.

Un nou studiu Socrata detaliază atitudinile privind Datele Deschise în SUA

Primarul Houston-ului, Annise Parker, a introdus recent o nouă politică de date deschise în al patrulea cel mai mare oraș al țării. "În primul rând, este vorba despre creșterea transparenței", a spus ea într-un anunț al orașului. "Este, de asemenea, despre implicarea cetățenilor și creșterea ritmului de inovare în orașul nostru. Vrem să se atragem talentele comunității noastre puternice de știință, tehnologie, inginerie și matematică pentru a ne ajuta să rezolvăm provocările secolului 21".

Research and Markets: Raportul dinamic Open Data 2014

Research and Markets a anunțat adăugarea raportului "Dynamic Open Data" la oferta lor. În epoca conectivității, fluxul de date prin orașe devine un element cheie care contribuie la competitivitatea la nivel global. Orașele europene profită de fondurile publice pentru a experimenta cu accesul liber la date și pentru a evalua potențialul de monetizare pentru sursele selectate. Deși estimarea valorii totale a datelor în sectorul public este dificilă, studiile guvernamentale sugerează că zeci de miliarde de euro ar putea fi realizate.

Prospectarea pentru Datele Deschise

Activitățile preliminare pentru generarea interesului din partea sectorului privat și public într-un centru de Date Deschise din City of Waterloo sunt în plină desfășurare. La începutul acestei luni, orașul a fost gazda unei întâlniri care a avut loc la Biblioteca Carnegie, St Albert 40, unde au fost invitați reprezentanți din partea celor mai recunoscute organizații regionale, incluzând Canada's Techonology Triangle, the Accelerator Center, Universitatea Waterloo, Universitatea Wilfrid Laurian și Golden Triangle Angel Network

Date Deschise: De ce au nevoie afacerile cu adevărat?

Datele Deschise nu au trezit până acum același nivel de interes printre întreprinderi și investitori, cum, spre exemplu, au făcut-o ”big data”. Nici nu există o înțelegere clară a ceea ce seturile de date înseamnă adevărat pentru economia noastră sau pentru progresul nostru social. Problema este că noi, din mai multe motive, suntem blocați pe drum : vorbim în termeni destul de abstracți și tehnici atât despre date cât și despre mecanismul de a le face deschise, în loc să le înscriem într-un dialog despre provocările și oportunitățile pe care le înfruntă întreprinderile și sectorul public.

Categorie: