Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Câștigătorii primului Hackathon de Aplicații de Date Deschise Bruxelles

Câștigătorii primului Hackathon de Date Deschise organizat la Bruxelles au fost aleși sâmbătă, după 36 de ore de dezvoltare.

Casa Albă lansează noi inițiative de Date Deschise

Administrația Obama a lansat o serie de inițiative de date deschise pentru a face informația din diverse domenii, precum sănătate, energie, climat și siguranță publică, mai accesibilă pentru agenții federale și cetățeni. Aceste inițiative sunt un rezultat al Inițiativei de Guvernare Deschisă a administrației, care utilizează un standard de date deschise pentru a face un volum semnificativ de date mai accesibile.

Rolul Datelor Deschise în alegerea cartierului

Londra este o dovadă a modului în care transparența în furnizarea de date este fundamentală pentru a avea succes ca oraș intelligent (Smart City). GLA Londra Datastore, de exemplu, este o platformă publică de seturi de date care pune la dispoziție cifre actualizate privind principalele servicii oferite de oraș. Importanța distribuirii informatiilor gratuite poate fi, de asemenea, demonstrată prin integrarea de hărți, care constituie un mijloc eficient de localizare geografică.

Studiu de caz: Datele deschise în administrarea învățământului superior din Africa de Sud

Disponibilitatea și accesibilitatea datelor deschise are potențialul de a spori transparența și responsabilitatea și, de asemenea, potențialul de a îmbunătăți administrarea universităților ca instituții publice. Centrul pentru Transformarea Învățământului Superior (CHET) a dezvoltat o platformă online de date deschise, furnizând date la nivel instituțional privind învățământul superior din Africa de Sud.

Ducem Datele Deschise la nivelul următor pentru livrarea de soluții pentru creșterea incluziunii rurale

"Nu datele [sunt cele care] te fac puternic; ci modul în care le utilizezi. Asta este exact ceea ce și-a propus guvernul nostru să facă... datele dau putere nu doar celor care le dețin, ci și celor care le primesc și sunt abilitați prin utilizarea acestora"- Ministrul KT Rama Rao

Categorie: