Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

De ce nu reușim să valorizăm datele deschise

Un număr fără precedent de indivizi și organizații găsesc diverse căi de a explora, interpreta și folosi Datele Deschise. Agențiile publice găzduiesc eveniment de Date Deschise cum ar fi întânirile, hackthons și data dives. Potențialul acestor inițiative este mare, incluzând suportul pentru dezvoltarea economică, anti-corupție și responsabilitate. Dar s-a atins întregul potențial al Datelor Deschise?

Afi deschis, un caz deschis și nu tocmai închis?

Politicile de date deschise trebuie să devină la fel de comune precum politicile de sănătate și siguranță. Deschiderea are nevoie de campioni în toate departamentele, nu doar în IT, ori politicile și practicile de date nu se pot ridica de la sol.

Disponibilitatea datelor deschise și noile tendințe în vizualizarea datelor vor transforma modul în care înțelegem orașele

Odată cu creșterea accesibilității seturilor de date urbane, a devenit mai ușor să produci vizualizări online care suprind și sprijină interpretarea spațiului dinamic complex al orașelor. Duncan A. Smith susține că pe măsură ce mai multe seturi de date sunt puse la dispoziție, o gamă mult mai largă de interese și grupuri de utilizatori vor putea fi reprezentate și explorate. Aceste proiecte de cartografie urbană permit utilizatorilor să adreseze întrebări referitor la modul în care zonele urbane s-au schimbat și sunt susceptibile de a schimba în viitor.

NOU: Orașe bazate pe date: Inovația urbană devine națională

Orașe din întreaga lume experimentează cu noi moduri de a folosi tehnologia pentru a crea oportunități de afaceri și de a îmbunătăți viața cetățenilor. Marile orașe angajează Șefi de Birouri de Date care lucrează cu antreprenori tehnologici pentru a găsi noi soluții în transport, sănătate, educație, și multe alte domenii ale vieții civice.

Categorie: