Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Germania lansează Planul de Acțiune privind Datele Deschise

Guvernul german a dezvăluit planul de acțiune privind implemetarea cartei de date deschise stabilită de țările G8, acum G7. Carta, lansată în iunie 2013, cere ca datele guvernamentale să fie deschise în mod implicit în cosiderarea restricțiilor de confidențialitate, pune accentul atât pe calitatea cât și cantitatea datelor deschise, solicită ca datele să fie disponible în cât mai multe formate posibil și îndeamnă guvernele să deschidă datele cu scopul de a încuraja o guvernare mai responsabilă și inovație.

Cum au contribuit datele deschise la restabilirea încrederii cetățenilor în alegerile indoneziene

Atunci când ambii candidați la președinție au susținut că au câștigat alegerile din luna iulie, cetățenii indonezieni s-au adunat online și au utilizat datele deschise pentru a verifica situația voturilor.

Opinie: Provocarea Datelor Deschise – O viață mai ușoară pentru chiriași

Provocarea Open Data (Housing Open Data Challenge) este o competiție care solicită echipelor și participanților individuali să aducă noi modalități de utilizare a datelor deschise – acelea care sunt disponibile public – pentru a simplifica lucrurile pentru chiriași. După o fază inițială de aplicare și un weekend intens de coaching, analiză a impactului social și de investigare a datelor, trei finaliști au intrat pe lista scurtă pentru a aborda problemele chiriașilor. Echipa câștigătoare va primi 40.000 de lire sterline pentru a aduce inovația pe piață.

Houston trece politica Datelor Deschise

La începutul acestui an, Houston, Texas, a lansat Portalul de Îmbunătățire a Performaței, un hub pentru toate activitățile orașului și resursele de date deschise. Prin Raportul de Performanță și Portalul de Îmbunătățire a Performanței, cetățenii au acum posibilitatea de a urmări modul în care orașul măsoară performanțele și de a participa la proiecte de inovare civică.

Casa Albă lansează noi inițiative de guvernare deschisă

Președintele Barack Obama a reafirmat miercuri angajamentul Statelor Unite în cadrul Parteneriatului Guvernelor Deschise (Open Government Partnership) și a anunțat mai multe noi inițiative de guvernare deschisă în diferite agenții și departamente, în cadrul unui eveniment organizat la Organizația Națiunilor Unite.

Categorie: