Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Jurnalismul deschis înseamnă și deschiderea datelor, pentru ca alții să le poată folosi și îmbunătății

La fel ca în cazul codurilor din spatele software-urilor, deschiderea datelor din spatele știrilor și a altor forme de jurnalism aduce un număr de beneficii, inclusiv faptul că erorile pot fi mult mai ușor identificate și corectate – și este mai ușor pentru alții să extindă și să reutilizeze datele.

IBM transformă datele din tenis în muzică la U.S. Open

Pentru a demonstra puterea analizei și a tehnologiei cloud, IBM Corp. a lansat săptămâna aceasta o campanie numită Sessions la U.S. Open, care include o experiență online care crează muzică din datele din tenis. Experiența este disponibilă pe website-ul U.S. Open și permite utilizatorilor să asculte muzica creată din meciurile de tenis.

Datele Deschise pot ajuta guvernul să devină un Airbnb al serviciilor civile

Până recent, 99 la sută din datele guvernamentale din întreaga lume erau învăluite în întuneric. Dar mișcarea datelor deschise, care capătă proporții în aproape fiecare continent, a început să schimbe radical acest lucru. Astăzi, datele guvernamentale sunt deblocate și ajută cetățenii, comunitățiile și companiile să se conecteze și să inoveze folosind noi perspective și inteligență care va aduce cu sine prosperitate în anii care urmează.

În democrație și perioade dificile, lumea în curs de dezvoltare îmbrățișează datele deschise

Datele deschise - comoara de seturi de date puse la dispoziția publicului de către guverne, organizații și întreprinderi - nu sunt în mod normal conectate la politica de nivel înalt, însă e foarte probabil să fi salvat luna trecută alegerile prezidențiale din Indonezia de la haos.

Soluții de Date Deschise pentru Dezvoltarea Rurală și Creștere Inclusivă în Andhra Pradesh și Telangana

Banca Mondială și Guvernele Andhra Pradesh și Telangana vor organiza un workshop de idei interactive pe tema Datelor Deschise pentru a aduce laolată principalii stakeholderi, incluzând oficiali guvernamentali, practicieni din domeniul dezvoltării, sănătate, educație, agricultură, retail și experți din alte domenii, antreprenori, firme ITC și instituții academice și de cercetare pentru a discuta pe marginea soluțiilor de Date Deschise pentru dezvoltare rurală și creștere inclusivă în Andhra Pradesh and Telangana.

Categorie: