Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

O discuție deschisă cu un Țar al datelor deschise

Daca informația este “noul petrol”, atunci clădirea Institutului de Date Deschise (ODI) de 5000 m2 localizată în modernul cartier londonez Shoreditch este un câmp uriaș de petrol în inima capitalei Marii Britanii. În cele 18 luni de când a fost înființată, ODI – un hibrid format din o școală non profit de științe a datelor, un institut de cercetare, un accelerator pentru start-upuri și o franciză de afaceri - a săpat, minerit, analizat și s-a ocupat de o rezervă mare de date.

3 motive pentru care datele deschise și platformele mobile sunt vitale pentru viitorul nostru

Îți mai amintești când stăteai în fața bibliotecii, selectai câteva eciclopedii și căutai printre paginile acestora pentru a afla ce informații și poze erau ascunse în interior? Dacă ai sub 25 de ani, este posibil să nu știi ce înseamnă această experiență. Cele mai arhaice forme de schimb de informații de care Generatia Mileniului III (Millennials) își amintește sunt de cele mai multe ori legate de primele încercări greoaie de căutare pe Internet de pe un calculator.

Start-upuri britanice care schimbă lumea cu datele deschise

Mișcarea „datelor deschise” din Marea Britanie a determinat crearea unui nou grup de afaceri. Informația este mult mai accesibilă astăzi decât și-ar fi putut imagina cineva cu 10 – 20 de ani în urmă. De la bazele de date corporative la rețele sociale, informația a explodat, preconizându-se ca volumul de date din întreaga lume să atingă 6.6 zettabytes până în 2020.

Ultima tendință în Guvernul Deschis: Deschiderea legilor

Virginia și Districtul Columbia, care lucrează cu susținătorii datelor deschise, sunt două exemple de autorități locale care au făcut eforturi pentru a debloca codurile legale oficiale. Aceste eforturi au pus codurile într-o formă mult mai flexibilă și intuitivă care este mai ușor de căutat, de asociat și de dezvoltat pentru utilizări viitoare. Districtul face parte dintr-o mică coaliție de municipalități proactive și susținători ai guvernelor deschise din națiune care încearcă să faciliteze pentru autoritățile de pretutindeni găzduirea codurilor de legi oficiale, legislația și reglementările într-o tehnologie de surse deschise.

Date financiare deschise

Datele care sunt folosite la scară largă pot fi mai ușor utilizate ca bază pentru reforme pozitive și schimbări la nivel local. Există un potențial în crestere și din ce în ce mai multe exemple de cetățeni care folosesc datele deschise în interacțiunea cu oficialitățile locale și profesioniști în dezvoltate pentru a susține monitorizarea și îmbunătățirea livrării și eficienței bunurilor și serviciilor publice. Datele financiare deschise, fie că este vorba de finanțare, bugetare, cheltuieli sau informații de achiziții publice reprezintă un punct de start logic și ofertant pentru acest tip de responsabilizare determinată de cetățeni.

Inovatii de date deschise pentru bunurile sociale

Datele deschise au puterea de a alimenta instrumentele care asigură soluții pentru probleme reale. Deși Marea Britanie este liderul mondial în deschiderea datelor, folosirea lor pentru informarea cu privire la soluții mondiale reale a fost limitată și fragmentată , cu start-upuri inovative cărora uneori le-au lipsit sprijinul și expertiza de date pentru a se dezvolta în afaceri durabile.

Categorie: