Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Cum poate o țară fără calculatoare să își deschidă datele?

Deschiderea datelor poate părea un lux într-o țară ca Sierra Leone, unde mancarea este insuficientă, siguranța nu este garantată și îngrijirea medicală este limitată. Totuși, de cele mai multe ori, în astfel de situații este nevoie ca guvernele să fie mai deschise, și să utilizeze toate datele pe care le au la dispoziție pentru a le ghida deciziile importante si pentru a prioritiza resursele limítate. Așadar, cum pot datele deschise să aducă o schimbare într-o țară în care majoritatea persoanelor nu pot accesa Internetul? Un articol de pe un blog al guvernului arată cum Grupul Operativ al Datelor Deschise din Filipine s-a întâlnit cu o echipă a Inițiativei Deschise a Guvernului din Sierra Leone pentru a discuta metode alternative de a implica cetățenii.

Website-ul Datelor Deschise și dezvoltarea mass-mediei în Cambodgia

Cambodgia se dezvoltă într-un ritm alert, dar accesarea informațiilor poate fi o provocare. La GMF, Penhleak Chan, un cercetator și coordonator voluntar al Dezvoltării Deschise din Cambodgia, a luat parte la un panel al DW Akademie unde a explicat cum o platformă online sprijină crearea transparenței.

Consiliul din San Diego a aprobat política noilor date deschise

Consiliul de Dezvoltare Economică si Comitetul Relațiilor Interguvernamentale a aprobat o Polítică a Datelor Deschise care va crește eficiența și transparența administrației locale, si va spori accesul la informatiile publice. Politica va ajuta la transformarea operațiunilor tehnologice ale orasului și va face informațiile publice si datele guvernamentale disponibile într-un format mult mai ușor de utilizat.

Guvernul australian pregătește un set de instrumente de date deschise pentru a ghida agențiile

Guvernul australian pregătește un set de instrumente de date deschise care să consolideze politicile și să ghideze agențiile în gestionarea și schimbul de date guvernamentale. “Aceste instrumente vor consolida politicile, orientarile, studiile de caz și consultanța tehnică privind modul de gestionare, publicare și împărtășire a datelor guvernamentale într-un mod mult mai eficient pentru mai multe beneficii ale serviciilor publice, industriei și comunității largi”, a scris echipa data.gov.au în cel mai recent articol de pe blog.

Bristol, pregătit să devină următorul Oraș Smart, cu noi “Date Deschise”

Un parteneriat între Consiliul orașului Bristol și două organizații create de guvern pentru a încuraja excelența în domeniile lor de activitate, The Future Cities Catapult și The Connected Digital Economy Catapult, presupune ca o cantitate foarte mare de date despre oraș să fie “deschise” către public pentru ca orașul să fie îmbunătățit. În jur de 100 de seturi de date diferite vor fi disponibile online putând fi utilizate de întreprinderi și dezvoltatori de aplicații pentru a face orașul mai “inteligent”.

Congresul din Chile a lansat website-ul Datelor Deschise

Congresul din Chile a devenit una dintre primele instituții guvernamentale din America Latină care a lansat un site de date deschise, cu intenția de a publica informații nealterate pentru ONG-uri care acționează ca gardieni ai statului. Conform unei declarații, obiectivul inițiativei este de a îmbunătății transparența și accesul la informații și de a permite publicului general sau ONG-urilor să acceseze informații importante și să monitorizeze activitatea parlamentară.

Cape Town elaborează politici de date deschise

Orașul Cape Town, Africa de Sud, plănuiește să lanseze un program de date deschise, cu comentarii publice cu privire la proiectul de politici. Inițiativa urmărește să creeze informații generate de oraș, care ar putea fi utile pentru cetățeni, disponibile prin intermediul unui portal online accesibil.

Țin datele deschise pasul cu tendințele? Un jurnalist de date analizează

Jurnalismul este o profesie care a îmbrățișat sursele deschise. Sursele deschise permite micilor organizatii cu buget redus sau fără buget să își extinde în mod eficient capacitățile de culegere a știrilor. Nu doar organizațiile mici de știri au adoptat sursele deschise - The New York Times a lansat recent un nou sistem de gestionare a conținutului din surse deschise. Dar jurnalismul de date este cel în care sursele deschise au avut cel mai mare impact. Există o serie de instrumente de colectare și analizare a datelor cu surse deschise care sunt folosite la scară largă în jurnalismul de date și o creștere a arhivelor legate de jurnalismul de date pe GitHub.

Categorie: