Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Open Data Institute selectează șapte noi startup-uri

Open Data Institute (ODI) a anunțat șapte noi companii care s-au alăturat programului de startup ODI. Fiecare companie va primi îndrumare, finanțare și sprijin din partea ODI pe parcursul dezvoltării soluțiilor lor și a procesului de introducere pe piață. Cele șapte noi companii sunt un grup foarte divers, ceea ce demonstrează că ODI nu se focuseză doar pe o singură zonă de tehnologie.

Deschidere spre transparența datelor

Un nou raport analizeaza 8,9 miliarde lire sterline cheltuite de către administrația centrală și locală pe 20 de furnizori de top. Aduce în lumină relațiile - dar este nevoie de o mai multă transparență pentru a asigura că informațiile sunt corecte și banii sunt utilizați eficient.

NASA lansează Open Data Development Push cu OpenNEX

NASA a lansat un efort de date deschise împreună cu Amazon Web Services și OpenNEX, o platformă de cunoștințe și de procesare rapidă a datelor pentru a oferi dezvoltatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a merge mai departe. NASA găzduiește deja un volum semnificativ de date climatice și privind științele pământului pe norul informational Amazon, care a arătat capacitățile sale folosind datele NOAA. Acordul Space Act oferă agenției capacitatea de a face mare parte din norul informațional public.

Puterea datelor deschise este deconstruită

O expoziție revoluționară oferă o privire critică și inedită asupra puterii datelor deschise. Date ca Cultură, care s-a deschis la Lighthouse, Kensington Street, Brighton, va ridica întrebări cu privire la supraveghere și viața privată. Aceasta va explora, de asemenea, potențialul datelor și va examina nenumăratele modalitățile în care datele reflectă și afectează viețile noastre.

Departamentul de Comerț American colaborează cu sectorul privat pe Date Deschise

Departamentul de Comerț american intenționează să utilizeze contribuția valoroasă și feedback-ul din partea sectorului privat oferit în cadrul Meselor Rotunde pe tema Datele Deschise pentru a se asigura că seturile de date pe care le publică vin direct în beneficiul economiei SUA.

Accesul liber nu este suficient ca atare - datele trebuie să de asemenea libere

O cantitate imensă de date este produsă de către oamenii de știință în fiecare zi, dar de prea multe ori informațiile cheie sunt lăsate să putrezească într-un document Excel pe desktop-ul cuiva, sau sunt scrise de mână într-un notepad, care este mai târziu aruncat. Așadar, date care sunt în teorie deschise și libere la acces pot fi totuși greu de obținut. Pentru a combate această tendință, un nou tip de publicație a apărut - hârtia de date (data paper), care descrie un anumit set de date sau un grup de seturi de date. Data paper oferă legătură lipsă între date și articolul de cercetare.

Categorie: