Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Publicația The Guardian despre ce înseamnă jurnalismul de date și cum se face

Fiecare zi aduce jurnaliști noi și mai inovatori în domeniu, și odată cu ei noi abilități și tehnici. Deci, nu doar jurnalismul de date se schimbă, ci și jurnalismul.

Arheologie Digitală și surse deschise

Proiectul Indicele Digital al Arheologiei Americii de Nord (DINAA) este un index format din date deschide de citare corelate cu conexiuni ontologice. DINAA adoptă seturi de date de management ale patrimoniului guvernamental pentru utilizari deschise și publice mai mari. DINAA este un exemplu a modului în care digitalul ajută arheologiea acum, și ce înseamna asta pentru profesioniștii și oamenii de știință din domeniu.

Open FDA lansează platforma de date deschise pentru protecția consumatorului

Fluxurile de date guvernamentale reprezintă o categorie importantă a infrastructurii publice pentru cercetători, industrie, media și pentru cetățemii americani. Datele deschise alimentează activitatea economică, sprijină rezistența împotriva schimbărilor climatice, oferă o perspectivă asupra costurilor de asistență medicală și a fraudei, eficiența energiei și reducerea costurilor, și multe alte rezultate, de la transparență și responsabilitate la participarea publică.

Datele guvernamentale + hărți: 10 exemple

Explorează 10 moduri prin care agențiile federale folosesc tehnologia sistemului de informații geografice (GIS) și hărți pentru a îmbunătății deciziile luate și a transmite informații publice. Hărțile reflectă modul în care guvernul utilizează datele geografice pentru ține publicul la curent cu privire la diferite probleme. Hărțile sunt de asemenea folosite în interiorul agențiilor pentru decizii importante, precum asigurarea accesului medical pentru veterani.

Australia redefinește foaia de parcurs privind datele deschise și digitale

Foaia de parcurs a guvernului statului New South Wales privind guvernul digital, au fost aduse în atenție la evenimentul anual FutureGov New South Wales, ediția a III-a în Sydney.

O scurtă istorie a datelor deschise

În decembrie 2007, 30 de pionieri ai datelor deschise s-au adunat în Sebastopol, California, și au redactat un set de opt principii de date deschise care au inaugurat o nouă eră a invațiilor democratice și a oportunităților economice. Acesta a fost doar începutul pentru Datele Deschise. Pentru a adopta digitalul, și a reuși într-o lume interconectată, arhitecții informaționali trebuie să înteleagă lucrurile dincolo de plasarea PDF-urilor pe site-urile web. Mesajul a fost susținut și de discursul lui William Murphy, secretar adjunct, inovație și strategie a serviciilor, la NSW Finanțe și Servicii.

Categorie: