Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Încurajarea dialogului privind Datele Deschise

Prima întrebare de care se lovesc apărătorii datelor deschise este “de ce”? Fie că încercați să promovati datele deschise din interiorul guvernului sau dinafară, mulți susținători petrec mult timp justificând potențialul datelor deschise în loc să profite de potențialul acestora. OKF a compilat o sumă de puncte de discuție pentru a sprijini abordarea fiecărei proocări legate de datele deschise.

Cum contribuie datele deschise la modelarea modului în care analizam comportamentul electoral

Deși datele culese în ziua alegerilor vor rămâne întotdeauna cele mai importante pentru identificarea candidatului preferat al publicului, un aspect secundar important îl reprezintă agregarea și publicarea de date care pot fi utilizate pe scară mai largă.

NASCIO: Eforturile de date deschise ating un grad de maturitate

Un nou raport al National Association of State Chief Information Officers arată că inițiativele de date deschise avansează la toate nivelurile de guvernare din Statele Unite. Statele si guvernele locale, în special, au încheiat parteneriate cu industria pentru a crea modalități inovatoare de a furniza date către consumatori individuali, afaceri și guvern.

Date Deschise implicite

Mișcarea de transparență este în creștere în întreaga lume. De la guvern la date corporative, și în special asistență medicală beneficiază de acestea, chiar și pe măsură ce tradițiile sunt înlăturate iar deschiderea lasă loc pentru unii operatori, poate puțin incomozi.

Datele Deschise sunt deschise pentru afaceri

Susținătorii datelor deschise, precum fostul șef pe informații al presedintelui Barack Obama, Vivek Kundra, estimează că o industrie de miliarde de dolari poate fi generată prin preluarea fișierelor de date guvernamentale brute pe sectoare precum vremea, populație, energie, locuințe, comerț și transport și transformarea acestora în produse pe care publicul le poate digger sau pentru care alte industrii să plătească. Acestea pot fi la fel de simple ca aplicațiile pentru telefonul mobil care să identifice fiecare semn de stop întâlnit pe parcursul unei excursii într-un alt oras, sau complexe precum evaluarea vremii și analizarea datelor și transformarea accestora în polițe de asigurare pe care fermierii le pot cumpăra.

Datele Deschise salvează șoferii din New York de amenzi de parcare

Transparența în guvern, în special prin asigurarea că datele colectate și generate sunt ușor accesibile publicului în formate inteligibile nu poate fi decât un lucru bun. Un bun exemplu a modului în care datele deschise pot veni direct în beneficiul cetățenilor este folosirea acestora pentru a evita o amendă de parcare.

Oficialii guvernamentali din Filipine își dezvoltă abilitățile de date deschise cu Open Knowledge Foundation si Banca Mondiala

Guvenul deschis nu se termină cu crearea unui portal de date deschise, oficialii guvernamentali din Filipine au învățat asta pe parcursul unei sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților în domeniul gestionării datelor, care a durat o săptămână și a fost organizată de Open Knowledge Foundation și Banca Mondiala

Categorie: