Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Londra va deveni un oraș inteligent datorită Datelor Deschise

Capitala britanică merită aplauze pentru inițiativele Datelor Deschise, care au schimbat modul în care orașul este guvernat și organizat. Beneficiile acestei revoluției, însă, nu se limitează doar la guvernare. Receptivitatea sectorului privat a accelerat acest proces.

Cum să-ți protejezi viața privată atunci când datele deschise cu caracter personal sunt implementate?

La începutul lui 2015, Jeb Bush a publicat o serie de documente din poșta sa electronică, din perioada în care încă era guvernator. Acest gest a nemulțumit colegii de breaslă, ba chiar provocând dezbateri în rândul politicienilor. Totuși, cum să te protejezi atunci când datele personale sunt făcute publice?

Cine utilizează datele guvernamentale?

Mulți dintre politicieni promit că Datele Deschise sunt un prim pas pentru a rezolva problemele cetățenilor, există însă un decalaj mare în percepția noastră: cine cu adevărat folosesc aceste date? Acest lucru denotă ca viitorul datelor deschise să fie foarte imprevizibil.

Orașele americane Boston și San Francisco extind accesul la Date Deschise

Primarii orașelor Boston și San Francisco intenționează să extindă seturile de date la dispoziția publicului. În lista de expansiune se include și numărul de utilizatori activi la bibliotecile publice sau informații de utilizare a WiFi-ului gratuit.

Categorie: