Eşti aici

Moldova își prezintă experiența în deschiderea datelor la Conferința Open Data Leaders’ Network

În perioada 16 – 20 Februarie 2015, Moldova participă la Conferința Rețeaua Liderilor de Date Deschise (Open Data Leaders’ Network), prezentând experiența țării în ceea ce privește deschiderea datelor și promovarea transparenței în guvern.

Rețeaua Liderilor în Date Deschise este rețeaua camionilor conectaţi global care promovează împreună programul Datelor Deschise. Pentru a înființă acestă rețea, Institutul de Date Deschise (ODI) a organizat un eveniment pe parcursul unei săptămâni în Marea Britanie, dorind să furnizeze experților de date deschise o expunere maximă la activitățile de date deschise la nivel global, învățămintele desprinse, tendințele și direcțiile viitoare.

Evenimentul Open Data Leaders’ Network aduce împreună liderii inovatori ai politicii de date deschise, care lucrează în guvernele din întreaga lumea pentru a crea o rețea de tip peer (rețea în care fiecare calculator poate împărtăși în mod egal datele și resursele cu oricare altul) care își propune să împărtășească cunoştiinţele, să discute provocări comune și să răspândească cele mai bune practici. Scopul acestei săptămâni este de a conecta liderii din fiecare țară și de a primi îndrumări din partea altor experți în date deschise. Moldova este reprezentată la această conferință de Livia Ţurcanu, Product platform consultant la Centrul de Guvernare Electronică.

Împreună cu ceilalți participanți din șase țări din întreaga lume (Chile, Macedonia, Mexic, Maroc, Malaezia, Marea Britanie), Livia Ţurcanu va prezenta aspectele principale privind datele deschise în Moldova, concentrându-se pe trei domenii principale: istoria datelor deschise în țara noastră (date cheie, evenimente și descoperiri), provocări actuale și strategii pentru a le depăşi și viitorul Datelor Deschise în Moldova.

Categorie: