Eşti aici

Ministerul Finanțelor a actualizat baza de date BOOST

BOOST, baza de date despre cheltuielile publice, a fost actualizată cu datele furnizate de Ministerul Finanțelor pentru anul 2013. Informațiile disponibile pe aplicația BOOST pot fi filtrate după mai multe criterii, precum an, sector sau categorie economică. Aplicația poate fi accesată aici.

Sistemul asigură acces liber la vizualizarea informațiilor privind situația financiară a bugetului public național, punând la dispoziția societății informațiile necesare despre direcționarea banilor publici. BOOST reprezintă un instrument valoros pentru îmbunătățirea calității analizelor efectuate de către societatea civilă în formularea de recomandări de politici pentru guvernare. În plus, acesta deschide oportunități largi pentru crearea unor inițiative pentru responsabilizarea procesului bugetar în Republica Moldova.

Scopul proiectului BOOST (inițiat de Banca Mondială la începutul anului 2010) este sporirea transparenței și eficienței cheltuielilor publice în întreaga lume prin ameliorarea accesului la datele despre cheltuielile guvernamentale și corelarea cheltuielilor la rezultatele relevante. În Moldova, baza de date BOOST a cheltuielilor guvernamentale a fost construită la solicitarea Ministerului Finanțelor, în baza datelor trezoreriale oferite Băncii Mondiale de către Fintehinform. Republica Moldova este prima ţară care a făcut publice datele privind cheltuielile publice în cadrul sistemului BOOST al Băncii Mondiale.

Categorie: