Eşti aici

Metodologia publicarii datelor guvernamentale cu caracter public

Pentru a îmbunătăţi calitatea, forma şi structura datelor prezentate pe portalul date.gov.md, Centrul de Guvernare Electronica a elaborat Metodologia de publicare a datelor guvernamentale cu caracter public.

Metodologia definește procesele de identificare, publicare şi actualizare a datelor deschise pe portalul www.date.gov.md, cît şi aspectele tehnologice ale acestuia. Aceleaşi principii de publicare pot fi aplicate şi la publicarea datelor publice pe paginile web ale autorităţilor administraţiei publice.

Deoarece prezentul document setează condiţiile şi modul de publicare a informaţiilor publice, ce intră în atribuţiile fiecarei autorităţi ai administraţiei publice centrale, Metodologia nu va rezulta în cheltuieli suplimentare. Adiţional, autorităţile adminsitraţiei publice centrale au deja desemnate persoane responsabile de reutilizare a informaţiilor publice şi publicarea datelor deschise pe portalul www.date.gov.md şi pe paginile lor web.

Cancelaria de Stat a lansat în 2011 portalul guvernamental al datelor deschise www.date.gov.md, pentru a oferi cetăţenilor acces la tot mai multe date guvernamentale pe care le deţin autorităţile administraţiei publice. Acestea publică şi actualizează seturi de date pe portal, care conţine peste 700 seturi de date şi peste 3000 de resurse.

Metodologia poate fi accesată aici: http://particip.gov.md/public/documente/143/anexe/ro_1627_Metodologiadat...

Categorie: