Eşti aici

Experiența SUA și Marea Britanie în materie de date deschise, exemplu pentru Republica Moldova

Centrul de Guvernare Electronică, Cancelaria de Stat și Institutul pentru o Guvernare Deschisă desfășoară o ședință de lucru la care participă coordonatorii de date guvernamentale deschise și reutilizarea informației. În cadrul ședinței, participanții evaluează gradul de elaborare a cataloagelor de date deschise planurile anuale de deschidere a datelor și discută strategiile ministerelor pe acest sector.

Astfel, agenda evenimentului include o sesiune introductivă în cadrul căreia vor fi aduse în discuție strategiile de date deschise ministeriale, prezentarea proiectului cu privire la statisticile gender pentru elaborarea politicilor bazate pe date și o sesiune de discuții despre cum pot fi organizate consultări publice participative în domeniul datelor deschise, analizând provocări și posibilități în domeniu.

De asemenea, în cursul zilei au fost discutate potențiale activități care vor fi incluse în planul de acțiuni pentru o Guvernare Deschisă pentru anii 2015-2016, în baza exemplelor de bune practici oferite de experiența SUA și Marea Britanie în acest domeniu.

Scopul implementării acestei inițiative în Republica Moldova este de a îmbunătăţi serviciile publice, de a creşte transparenţa şi de a promova inovaţiile in Guvern.

„Guvernarea deschisă” este parte a proiectului de digitalizare a Guvernării în Republica Moldova până în 2020.

Categorie: