Eşti aici

Colaborarea dintre societatea civilă şi Guvern în cadrul Agendei de Guvernare Deschisă

Institutul pentru o Guvernare Deschisă în parteneriat cu Banca Mondială și Centrul de Guvernare Electronică organizează în data de 29 Septembrie 2015, orele 16:30-18:30, ședință de lucru cu genericul “Colaborarea dintre Guvern și Societatea civilă în contextul agendei pentru o Guvernare Deschisă”.

Acest eveniment are loc cu o lună înaintea Summit-ului Global al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă din Mexic – http://ogpsummit.org/ – eveniment la care sunt așteptați reprezentanți ai guvernelor, societății civile din cele 65 țări membre ale Parteneriatului.Republica Moldova face parte din Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă (Open Government Partnership – OGP) din 2011, și a implementat pînă la moment două planuri de acțiuni ca parte a acestei platforme.

Deoarece unul din principiile cheie ale Parteneriatului este colaborarea dintre Guvern și Societatea Civilă, evenimentul își propune să: 1. Analizeze modalități de colaborare pe viitor dintre Guvern și Societatea Civilă – de la co-creare/co-design a planului de acțiuni pentru o Guvernare Deschisă, la implementare, monitorizare și evaluare; 2. Discute despre platforme de colaborare și practici de succes înregistrate la nivel de țări membre ale Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă și practici aplicabile în contextul Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului vor participa reprezentanți ai societății civile, Guvernului, parteneri de dezvoltare. La eveniment vor participa și reprezentanți ai Băncii Mondiale de la Washington, care se vor afla în misiune de lucru în Republica Moldova în contextul definitivării conceptului pentru un proiect de viitor ce ține de consolidarea managementului sectorului public.

Agenda preliminară a evenimentului poate fi consultată aici.

Categorie: