Eşti aici

Anunț privind inițierea consultărilor publice asupra formării Catalogului de date deschise al Poliției de Frontieră

Poliția de Frontieră inițiază, începând de astăzi, 9 februarie, consultări publice pe marginea elaborării Catalogului de date deschise al instituției, care, ulterior, va fi publicat pe pagina oficială și pe portalul datelor guvernamentale deschise www.date.gov.md.

Documentul va facilita accesul la informațiile de interes public identificate care, după tipul datelor concretizate, vor fi actualizate în permanență. Scopul și necesitatea elaborării Catalogului de date deschise al Poliției de Frontieră este de a crește gradul de transparență al instituției și de a îmbunătăți serviciile prestate.

Poliția de Frontieră vine cu un apel către reprezentanţii societăţii civile, mass-media şi persoanele interesate să se implice activ la formarea Catalogului de date deschise și să sugereze propuneri pentru a beneficia de informațiile dorite.

Recomandările dumneavoastră pot fi atașate în comentarii la avizul de pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră sau pot fi expediate pe adresa electronică: tatiana.catana@border.gov.md. Catalogul de date deschise al Poliției de Frontieră se realizează în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 886 din 8 noiembrie 2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.305 din 26 decembrie 2012 cu privire la reutilizarea informațiilor din sectorul public.

Categorie: